Samuli Mansikka Annapurna 2015 Expedition

Samuli is attempting Annapurna 1 in March 2015! Annapurna was the first of all 8000ers to be climbed (1950) but has since become the least climbed of them all. This is mainly due to it’s heavily avalanche-prone slopes. Annapurna is often said to be the most dangerous of all 8000-meter peaks.

Samuli’s will be attempting North side of the mountain and working together with other teams setting up the route. Bottled oxygen will not be used.
Follow the trip through Twitter and Instagram as well as on our blog starting late February.

Samuli yrittää maaliskuussa Annapurna 1:lle! 8091-metrinen Annapurna 1 on ensimmäinen kiivetty ”kasitonninen”. Sittemmin huiputuksia on kertynyt vähiten näistä 14:stä johtuen pitkälti lumivyöryherkistä rinteistä. Annapurnaa usein kutsutaan 8000-metrisistä vuorista vaarallisimmaksi.

Samuli pyrkii vuorelle sen pohjoispuolelta yhteistyössä muiden tiimien kanssa. Lisähappea ei käytetä.
Seuraa matkaa Twitterissä, Instagramissa ja blogissa helmikuun lopusta alkaen.

annapurna2015index

Photo by Mingma Gyalje Sherpa 2014