Makalu Basecamp (5700 m.)

Noniin, täällä aletaan asettumaan taloksi Makalun juurelle! Saavuimme kokki / Basecamp Manager Pemban, keittiöpoika Mingman ja kantajien kanssa tänne operatiiviseen perusleiriin 5700 metriin 24.4. Vielä odotellaan perusleirikavereitani intialaista Dipenkaria ja japanilaista Matsumotoa saapuvaksi tänään.

Makalu_ BC_26042013

Patikka tänne oli taatusti rankin tekemäni perusleiritrekki! Kävi sääliksi vastaan tullutta varttuneempaa pariskuntaa, joille ei tällä kertaa oltu osattu myydä kuntotasoon sopivaa trekkiä. Rankka patikka! Jännittävää oli kuitenkin nähdä peräti viidet lumileopardin jäljet! Oli isompaa ja pienempää ja veikkaan, että kyseessä oli kolme eri yksilöä.

Perinteisesti ennen pujaa ei kiivetä ja joudunkin nyt hieman odottelemaan japsin ja inkkarin saapumista. Seremonia pidetään huomenna 27.4., minkä jälkeen puuhaan mitä puuhaan. Sopeutumisen taso tuntuu hyvältä ja meinasin lähteä ensimmäiselle kierrokselle 28.4. Katsotaan, mitä saan aikaan?

Perusleirissä on paljon enemmän tiimejä, kuin osasin odottaa ja varhaisimmat ovat saapuneet jo 9.4. Reittiä on kuulema fiksattu Makalu La:han asti (n. 7400 m.) ja olosuhteet sanotaan olevan hyvät. Yksi huiputus kuulemma jo nähty ja yksi hengenlähtö. Huhun mukaan kaveri putosi French Couloirin alapuolelta 400 metriä kiivettyään ilman hakkua. Että sillä lailla! Hyvä homma, että itse otin mukaan peräti kolme!

Arrived in Makalu Advanced BC at 5700 meters on 24th. The trek in was brutal! Doing Puja on 27th and planning to start climbing on 28th. Conditions are said to be very good and the route fixed already up to Makalu La. Rumour has that there’s already been one summit (and one casualty at below French Couloir)!

Samuli