Hyvää vappua Makalulta!

Vappu Himalajalla on viime vuosina tullut mulle perinteisemmäksi, kuin Kaivarin piknikit ym.! Ainakin säät ovat täällä monesti aurinkoisemmat. Niin tänäänkin.

Palasin eilen alas ensimmäiseltä rotaatiolta. Kävin viemässä leirivarusteet 6600 metriin ja vietin siellä yhden tuulisen yön pikkuruisessa I-Tentissäni. Mukana oli kahdet leirikamppeet ja tarkoitus oli käydä samalla kierroksella perustamassa kakkosleiri Makalu-la:han 7200-7300 metriin. Ykkösessä vietetty yö ja aamu olivat kuitenkin aivan liian tuulisia lähteä ylemmäs. Suihkuvirtauksen pauhu kuului komeasti leiriini asti. Klo 10 jälkeen hiljeni, mutta olisi ollut jo liian myöhäistä lähteä viemään leirivarustus ylös ja palata samana päivänä valoisan aikaan alas. Vielä oli nimittäin liian varhaista mennä 7300 metriin yöpymään.

Makalu_29042013_02

Eli huomenna alkaa toinen ja viimeinen ”valmisteleva” rotaatio ja uusi yritys saada kakkosleiri paikalleen Makalu-la:han. Toivottavasti tuulet tyyntyisivät. Samalla on tarkoitus viettää leirissä yö tai kaksi ja siten viimeistellä sopeutuminen huippuyritykseen.

Makalu_ 29042013_01

Returned from my first rotation yesterday after having spent a night at my camp 1 at 6600 meters. Were also hoping to get to establish my camp 2 at Makalu La (7300 m.) but the winds up high were way too strong (50-60 Mph). Going for the second rotation tomorrow on May 1st. Hopefully the winds will allow me to reach Makalu La, put up my camp 2 and spend a night there to finalize my acclimatizing before the summit push.

Samuli