Nepalin syyskausi alkaa!

Terveisiä kaikille seuraajille! Altitude Junkies on parhaillaan Manaslun huippuyrityksessä! Seuraa uutisia kotisivuilla täällä!

Oma Nepalin trekkikauteni on aluillaan ja lähtö ensimmäiselle patikalle torstaina 25.9.! Aloitan kauden Aventuran Annapurna Circuitilla, mikä lienee suosikkini Nepalin vaellusten joukossa. Helpot, lyhyet päivämatkat hyvillä poluilla, erinomaiset majatalot ja tietenkin huikeat ja monipuoliset maisemat! Ajankohta on vaellukselle ehdottomasti paras sekä maisemien, sääolojen, että kulttuurin puolesta. Syys-lokakuun vaihteessa on viljankoruuaika ja pääsemme tapaamaan paikallisia peltotöissään.

Annapurna Circuitin jälkeen patikoidaan Annapurnan eteläiseen perusleiriin massiivin vehreällä puolella. Gurung- ja Magar-kylistä ja viljelysmailta erämaiseen Annapurnan laakson kanjoniin… Kulttuuria ja luontoa sopivassa suhteessa! Paikkoja on jäljellä ja ehdit vielä hyvin mukaan 11 – 24.10. matkalle! Meilaa samuli@samulimansikka.com tai suoraan toimistolle info@aventura.fi! Matkaohjelma täällä!

Aventuran Annapurna-trekkien jälkeen johdan Altitude Junkiesin kiipeilymatkan Everestin kansallispuistossa sijaitsevalle Cholatselle! 6440-metrinen vuori on erinomainen vaihtoehto laakson toisella puolella sijaitsevalle ruuhkaisemmalle Ama Dablamille! Teknistä kiipeilyä, halutessasi kädestä pitäen opastettuna yhdelle Nepalin hienoimmista vuorista! Sopivasti korkeutta ja haastetta, mutta opastettuna erinomaiset mahdolisuudet onnistuneeseen ja turvalliseen nousuun. Soveltuu esim. Alpeilla kiivenneille ensimmäiseksi matkaksi Himalajalle! Lisätiedot samuli@samulimansikka.com tai info@altitudejunkies.com ja matkaohjelma!

Nepalin tämän hetken ehdottomasti ”kuumin” vaellus on maailman 8. korkeimman vuoren ympäri vievä Manaslu Circuit, jonne matkaamme 15.11. alkaen!
Alue on pysynyt hyvin autenttisena huonojen tieyhteyksien ja hankalan saavutettavuuden vuoksi. Nyt polunalkuun on parannetun tien ansiosta helpompi päästä ja siis edelleen syvemmälle Manaslun erityissuojelualueelle.
Patikka alkaa Arughatista vain 500 metrin korkeudesta ja vie sakeiden sademetsin halki pikkuhiljaa ylävuoristomaisemiin ja lopulta Larkya La -solan (5200m.) yli. Rauhallisuudesta johtuen eläimistö on runsasta ja alueella on langur-apinoiden ja runsaan linnuston ohella mahdollista bongata mm. pikkupanda.
Matka soveltuu ennen kaikkea aiemmin Nepalissa trekanneelle, joka haluaa pitkän, rauhallisen ja autenttisen kokemuksen maan kauneimmassa osassa.
Tutustu ohjelmaan Aventuran sivuilla ja ilmoittaudu pian info@aventura.fi!

Nyt kannattaa myös ilmoittautua vuodenvaihteen ja alkuvuoden 2015 matkoille! Johdan Aventuran matkan Etelä-Amerikan korkeimmalle vuorelle Aconcagualle 26.12. alkaen ja voin taata, että matkassamme saat parhaat mahdolliset edellytykset saavuttaa Himalajan ulkopuolisen maailman korkeimman vuoren huippu. Paras ajankohta, paras paikallisoperaattori ja oppaat, sekä parhaat mahdolliset puitteet perusleirissä ja vuorella. Kysy lisää samuli@samulimansikka.com ja ilmoittaudu info@aventura.fi!

Tammikuun lopulla kiivetään Kilimanjarolle! Samulin matkassa voit keskittyä itse vaellukseen ja rentoutua, samalla maksimoiden huiputuksen todennäköisyyden (100 % kraaterinreunalle ja 97 % Uhuru Peakille)!
Ainutlaatuinen vuorivaellus ja maailman ehdoton trekkiklassikko! Kahden viikon kokonaismatka-ajalla saat halutessasi liitettyä myös lyhyen safarin ja Sansibarin tai vaikkapa Afrikan hienoimman luonnonpuiston, Serengetin! Kysy lisää Kilimanjaron vaelluksesta samuli@samulimansikka.com ja ilmoittaudu info@aventura.fi! Matkaohjelma!

Seuraa syksyn matkoja Instagramissa ja Twitterissä!

Terveisin,

Samuli

blogi_24092014